OM OSS

Regional Management Team

Historia

Lediga tjänster

CSR

Läkare Utan Gränser

MyDreamNow

Clipper Race 2013/ 2014

Årets Europeiska Leasingföretag 2013!

Adresser
 

På en del skolor i Sverige lämnar så många som 40% av eleverna årskurs 9 utan tillräckliga betyg att komma in på gymnasiet. En stor anledning till detta är att de saknar motivation. Tonåringar behöver vuxna förebilder som kan inspirera dem och berätta vilka möjligheter de har att nå sitt drömjobb.

Som en del av vårt samhällsengagemang har De Lage Landen Finans ingått ett avtal med organisationen MyDreamNow. Åtta stycken av våra medarbetare har valt att utbilda sig till klasscoacher och ytterligare en kommer att ställa upp som inspirationsföreläsare under året.

MyDreamNow startade 2011 med en klass i en skola i området Kista i Stockholm. Under det första året utökade organisationen programmet till fyra skolor, 25 klasscoacher och 200 studenter. Inom tre år siktar MyDreamNow på att finnas internationellt, med globala partner företag. Deras affärsmodell är att bygga ett nätverk av arbetsgivare som kan komma till klassen som externa föreläsare samt ordna studiebesök för att inspirera eleverna. Lärare och klasscoacher utbildas i metoden DreamMaps och hur man kan använda detta som en del av skolarbetet. Volontärer (anställda på olika företag samt studenter) inspirerar tonåringar att hitta sin dröm om sin framtid och att vara motiverad i skolan för att komma dit. Fokus ligger på områden där elever saknar vuxna förebilder med kvalificerade jobb. Många volontärer kommer från mindre välbärgade förorter själva.

Du kan följa MyDreamNow och deras arbete på www.mydreamnow.se

Inloggning Entré
© De Lage Landen Finans AB   www.dllgroup.com   Telefon 08-781 06 00   Adresser   Användarvillkor   Cookies